Huiselijk restaurant DIJKERS eten & drinken

Een van onze old time favorites is DIJKERS eten & drinken in de Warmoesstraat, gevestigd in twee monumentale panden, waaronder het befaamde “Huis met de knik”. Dijkers doet regelmatig mee aan events, zoals Haarlem Culinair en runt het culturele Toneelschuurcafé, gevestigd in de Toneelschuur. Het restaurant is knus, heeft een prima (ongecompliceerde) kaart, eigenaar Bart zorgt voor een persoonlijke touch en er wordt oa wijn van Hans Moolenaar geschonken. Goede ingrediënten voor een gezellige avond!

Op een donderdagavond ga ik een hapje eten met een vriendin, waarmee ik veel bij te praten heb en we slenteren daarom naar het huiselijke Dijkers waar een gezellig tafeltje aangewezen krijgen.

Mijn voorgerecht is gegrilde tonijn met avocado, quinoa, sesamstengel en baby romaine. Ik kies er, vanwege het romige van de avocado en het rokerige van de tonijn, de Les Vignes de Madame van Domaine de la Baume bij, een vettere chardonnay die hout heeft gehad. De tonijn is superlekker, het gerechtje “klopt” en ik ben blij met mijn keuze.

Dijkers voorgerecht
Als hoofdgerecht heb ik de tortilla gevuld met couscous, groentespiezen en yoghurt-mintsaus gekozen. Een combinatie die ik zelf niet verzonnen had en daarom wil ik het graag proberen.

Dijkers tortilla met couscous

Het gerecht is niet heel makkelijk te eten (al snel springt er een stuk knapperige tortilla op mijn schoot) maar dat mag de pret niet drukken: de smaken en structuren passen goed bij elkaar. Ik drink er een I Muri Primitivo uit Puglia bij. Een lekker zwoele wijn die een beetje kruidigheid heeft en dat sluit mooi aan bij de lichte kruidigheid van het gerecht.

Holy carb! Het hoofdgerecht vult behoorlijk, dus er kan geen toetje meer bij. Als troost trakteren we onszelf op een bonbonnetje bij de thee. De bonbons mogen we zelf uitzoeken en worden sjiek gepresenteerd, met uitleg over de vulling. Leuk!

CuliHaarlem beoordeling (1-10):

  • Bediening : 7, als Bart er is 8
  • Voorgerecht: 8
  • Hoofdgerecht: 7,5
  • Entourage: 7,5
  • Prijs kwaliteit: 7,5

Totaalscore: 7,5

Info restaurant DIJKERS eten & drinken
Warmoesstraat 5-7
2011 HN Haarlem
023 551 15 64
www.restaurantdijkers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *